Ugglo lockar till läsning i Ann-Sophies klass


Ann-Sophie Petersen
Ann-Sophie Petersen

Ann-Sophie Petersen är lågstadielärare på den naturskönt belägna skolan Lemshaga Akademi på Värmdö utanför Stockholm. Hon ligger också bakom det populära Instagram-kontot @frokenreggio där hon delar med sig av tips, idéer och skolmaterial till tusentals andra lärare.


Flera lärare på Lemshaga Akademi läser och lyssnar med Ugglo och i Ann-Sophies klassrum sker det i stort sett varje dag. Elever som kommer tidigt på morgonen väljer ofta själva att läsa en bok i Ugglo innan dagens lektioner börjar. Det blir en skön start på dagen. Det stora utbudet av böcker och sättet de är presenterade på lockar barnen till läsning, menar Ann-Sophie.

Barn som läser med Ugglo på iPad
Elever i Ann-Sophies klass läser en bok i Ugglo

För eleverna som kämpar lite extra med läsningen är Ugglo ett särskilt bra komplement, både eftersom de kan ta hjälp av att lyssna på böckerna och genom att det är lätt att hitta böcker anpassade efter deras egen svårighetsgrad. Oavsett om eleverna lyssnar eller läser själva så skapar Ugglo ett ökat intresse för läsning, menar Ann-Sophie.


Ann-Sophie arbetar mycket med läsförståelsefrågor och ser fram emot att det integreras direkt i Ugglo nu när vårterminen börjar: ”Det vore fantastiskt och öppnar upp för nya möjligheter att använda Ugglo i undervisningen”.

Tips 1: Nu kommer läsförståelsefrågor – ett helt nytt sätt att arbeta pedagogiskt med litteraturen i Ugglo. Skapa ett kostnadsfritt lärarkonto på klassrum.ugglo.se och testa själv.


Tips 2: Ann-Sophie har gjort ett ”läsbingo” med Ugglo som du hittar på hennes Instagram — besök kontot @frokenreggio för att ta del av det och massor med andra tips och inspiration.


footer-bg2.png