Ugglo ingår samarbete med Fenix förlag för att satsa ytterligare på arabiska barnböcker

den 7 september 2018

Det nystartade förlaget Fenix, som är en del av Bonnierförlagen, erbjuder barn- och ungdomsböcker för arabisktalande läsare: svenska titlar översatta till arabiska, och arabiska titlar med och utan svensk parallelltext. Detta möjliggör för barn att läsa litteratur på sitt modersmål.

Ugglo är en ljudbokstjänst som utvecklar barns läsförmåga genom att kombinera bilderboken med ljudboken i samma digitala format. Hundratals förskolor och skolor runt om i Sverige använder Ugglo och har i sitt dagliga arbete med språkutveckling stor nytta av att det finns böcker på över 30 olika språk i Ugglo. Behovet av barnböcker på arabiska är särskilt stort - enligt statistik från Skolverket finns idag 70 000 barn i svensk grundskola med arabiska som modersmål.

”Vår förhoppning är att ingå ett långsiktigt samarbete, där Fenix högkvalitativa arabiska barnböcker och vår erfarenhet av att producera ljudböcker ska leda till att vi kan skapa en fantastisk läsupplevelse för alla de tusentals barn som har behov av att utveckla sitt modersmål på förskolor och skolor runt om i Sverige”, säger Nils Ohlsén, en av Ugglos fyra medgrundare.

 

För frågor rörande samarbetet, vänligen kontakta Jens Malmqvist, 072-734 33 33, jens@ugglo.se.

Prenumerera på Ugglos nyhetsbrev
arrow&v
google-play-download-se.png

Ugglo Utbildning AB

org. nr. 559123-5477

Renstiernas gata 25

116 31 Stockholm

support@ugglo.se

© 2017-2020 Ugglo Utbildning AB